Lívanečky s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těstíčko
8 dkg cukr
2 ks vejce
0.3 l mléko
600 g jablko
0.5 balíčku prášek do pečiva
20 dkg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Jablka očistíme, nastrouháme a odebereme půl kila.

  2. Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem. Přidáme mouku, prášek do pečiva, strouhaná jablka a nakonec sníh z bílků. Vše promícháme.

  3. Z těsta pečeme na pánvi nebo na lívanečníku lívanečky dozlatova.

  4. Hotové lívanečky s jablky sypeme skořicovým cukrem a mažeme džemem. Dobré jsou teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!