Losos na rajčatech a fenyklu se sladkými brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks filety z lososa na ozdobu 0 šálků hrášek 1 hrst čerstvá petrželka omáčka 1 stroužek česnek 2 snítky tymián 0 šálků voda 0 šálků rajčatový protlak 1 špetka šafrán 0 lžiček zeleninový vývar 0 lžiček semena fenyklu 0 lžic rostlinný olej 1 lžička sirup z agáve příloha 1 ks cuketa 1 šálek fenykl 2 ks batáty 1 ks červená cibule 0 šálků cherry rajčata
Postup Losos na rajčatech a fenyklu se sladkými brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Malou až střední cuketu, červenou cibuli a fenykl nakrájíme na kousky. Sladké brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Troubu předehřejeme na 210 °C. Vložíme na pánev fenykl, červenou cibuli, cuketu a batáty. Vše pečeme po dobu asi 30 minut, až jsou batáty upečené dozlatova. Pak přidáme cherry rajčata a ohříváme při stejné teplotě ještě 10 minut.
Filety z lososa (každý o váze 110 g) pečeme v troubě při teplotě 175 °C po dobu 10 - 15 minut, až je maso měkké. Mezitím nasekáme česnek, k němu do rostlinného oleje přidáme semena fenyklu, tymián a šafrán a při nízké až střední teplotě ohříváme několik minut. Dále přidáme sirup z agáve, zeleninový vývar, vodu a rajčatový protlak a vše 5 minut ohříváme.
Na talíř vložíme batáty se zeleninovou omáčkou a upečené filety lososa. Maso pokapeme zbývající omáčkou. Pokrm ozdobíme hráškem a sekanou petrželkou.
Lososa na rajčatech a fenyklu se sladkými brambory podáváme jako chutný oběd nebo večeři.