Losos na roštu s rozmarýnovými bramborami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
700 g brambory
4 snítky rozmarýn
4 plátky citron
4 plátky losos
3 lžíce olivový olej
1 lžíce olivový olej
1 lžíce celý pepř
1 špetka mletý černý pepř
1 lžíce čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostičky, česnek nastrouháme, rozmarýn nasekáme

  2. Troubu rozehřejeme na 230 °C. Do menšího pekáčku vložíme brambory, posypeme je česnekem, rozmarýnem a zakapeme 2 lžícemi olivového oleje. Pečeme 20 minut doměkka. V hmoždíři roztlučeme zrnka pepře. Plátky lososa omyjeme, osušíme, pokapeme zbylým olejem, posypeme rozdrceným pepřem a okořeníme

  3. Rozehřejeme gril nebo pánev se silným dnem. Plátky lososa opékáme nejprve kůží dolů 4 minuty, poté je obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotové plátky zakryjeme fólií a odložíme

  4. Brambory rozdělíme na talíře, pokapeme vypečenou šťávou a servírujeme s opečeným lososem. Pokapeme olivovým olejem a zdobíme plátky citronu a snítkami rozmarýnu

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!