Losos na zázvoru s citronovým máslem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
125 g máslo
limetka
1/2 lžičky citronová kůra
2 lžíce čerstvý zázvor
1 lžíce citronová šťáva
2-3 lžíce rostlinný olej
1 lžička čerstvá petrželka
mletý černý pepř
4 porce losos s kůží
3 lžíce sojová omáčka Tamari

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa s kůží očistíme a naložíme do marinády připravené ze strouhaného zázvoru, oleje, utřeného česneku a Tamari omáčky. Lososa necháme v chladu asi 2 hodiny odležet

  2. Mezitím si připravíme citronové máslo. Změklé máslo utřeme s nastrouhanou citronovou kůrou a solí do hladka. Poté za stálého míchání přikapáváme citronovou šťávu a nakonec vmícháme drobně nasekanou petrželku. Máslo necháme v chladu zpola ztuhnout a potom z něj tvarujeme pomocí lžičky kuličky, které uchováme v lednici

  3. Lososa vyjmeme z marinády, osušíme a zlehka osolíme a opepříme. Na malém množství oleje pečeme rybu nejdříve kůží dolů, dokud nezezlátne (to trvá asi 4 - 5 minut) a poté porce otočíme a krátce dopečeme. Takto připraveného lososa na zázvoru zakryjeme ještě na 3 minuty alobalem a můžeme servírovat

  4. Porce lososa ozdobíme plátkem limetky a podáváme s citronovým máslem a zeleninou. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!