Losos s houbami a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml smetana 1 lžíce bazalka 1 lžička šafrán 150 g houby 2 plátky losos 150 ml zeleninový vývar podle potřeby sůl 2 lžíce máslo 2 lžíce olivový olej mletý pepř 2 lžíce hladká mouka
Postup Losos s houbami a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře opláchnuté porce lososa osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Lososové plátky zprudka orestujeme na trošce olivového oleje. Osmahnuté plátky vyjmeme a udržujeme v teple.
V další pánvi s troškou másla podusíme nakrájené žampiony s troškou vývaru. K houbám přidáme šafrán a najemno nasekanou bazalku. Houbovou směs zahustíme smetanou promíchanou s moukou. Ještě jednou povaříme, aby se provařila mouka. Houby dochutíme solí a pepřem.
Lososové plátky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. Lososa s houbami a smetanou podáváme s oblíbenou přílohou jako teplý hlavní chod.