Losos v bramborové krustě se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 8 ks brambory 4 snítky tymián 0 ks mrkev 500 g špenát 3 ks šalotka 3 lžíce rostlinný olej 480 g filé z lososa 375 ml červené portské víno podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Losos v bramborové krustě se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla. Brambory vymačkáme a promícháme se solí a mletým pepřem. Bramborovou směs rozdělíme na 4 polštářky a na každý polštářek položíme čistý plátek lososa a snítku tymiánu. Lososové plátky přikryjeme zbývající bramborovou směsí.
Kuchyňskou paletou (lopatkou) opatrně podebereme bramborovou kapsu s lososem a vložíme ji na pánev s rozehřátým olejem. Smažíme a paletou jemně přimáčkneme, poté opatrně obrátíme a opět přimáčkneme. Osmaženého lososa v bramborové krustě uložíme na savý ubrousek a udržujeme v teple.
Nasekanou šalotku s česnekem a nakrájenou mrkví orestujeme v hluboké pánvi do zlatavé barvy a podlijeme vínem. Jakmile se víno částečně odpaří, přidáme dobře oprané špenátové listy. Podle chuti osolíme, dusíme do změknutí špenátu a potom podáváme s lososem.
Lososa v bramborové krustě se špenátem podáváme jako velmi chutný hlavní chod.