Losos v bramborové krustě se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
8 ks brambory
4 snítky tymián
0 ks mrkev
500 g špenát
3 ks šalotka
3 lžíce rostlinný olej
480 g filé z lososa
375 ml červené portské víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla. Brambory vymačkáme a promícháme se solí a mletým pepřem. Bramborovou směs rozdělíme na 4 polštářky a na každý polštářek položíme čistý plátek lososa a snítku tymiánu. Lososové plátky přikryjeme zbývající bramborovou směsí.

  2. Kuchyňskou paletou (lopatkou) opatrně podebereme bramborovou kapsu s lososem a vložíme ji na pánev s rozehřátým olejem. Smažíme a paletou jemně přimáčkneme, poté opatrně obrátíme a opět přimáčkneme. Osmaženého lososa v bramborové krustě uložíme na savý ubrousek a udržujeme v teple.

  3. Nasekanou šalotku s česnekem a nakrájenou mrkví orestujeme v hluboké pánvi do zlatavé barvy a podlijeme vínem. Jakmile se víno částečně odpaří, přidáme dobře oprané špenátové listy. Podle chuti osolíme, dusíme do změknutí špenátu a potom podáváme s lososem.

  4. Lososa v bramborové krustě se špenátem podáváme jako velmi chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!