Losos v šampaňském těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks žloutek 80 g parmazán 70 g hladká mouka 1 lžička limetková kůra 300 g filety z lososa 1 dl šampaňské nebo sekt 2 lžíce čerstvé bylinky (petrželka, kopr, bazalka) podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Losos v šampaňském těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
V misce prošleháme žloutek, hladkou mouku, šampaňské, nasekané bylinky, limetkovou kůru, sůl a pepř. Těstíčko necháme 30 minut odležet.
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Kousky lososa osolíme, obalíme v jemně nastrouhaném parmazánu, každou porci namočíme do připraveného těstíčka a usmažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova.
Usmažené kostičky lososa v šampaňském těstíčku necháme odkapat na papírové utěrce, abychom z nich odsáli přebytečný tuk.
Lososa v šampaňském těstíčku podáváme ihned po přípravě, doplníme salátem a citronem či limetkou na pokapání.