Losos v šampaňském těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
80 g parmazán
70 g hladká mouka
1 lžička limetková kůra
300 g filety z lososa
1 dl šampaňské nebo sekt
2 lžíce čerstvé bylinky (petrželka, kopr, bazalka)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V misce prošleháme žloutek, hladkou mouku, šampaňské, nasekané bylinky, limetkovou kůru, sůl a pepř. Těstíčko necháme 30 minut odležet.

  2. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Kousky lososa osolíme, obalíme v jemně nastrouhaném parmazánu, každou porci namočíme do připraveného těstíčka a usmažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova.

  3. Usmažené kostičky lososa v šampaňském těstíčku necháme odkapat na papírové utěrce, abychom z nich odsáli přebytečný tuk.

  4. Lososa v šampaňském těstíčku podáváme ihned po přípravě, doplníme salátem a citronem či limetkou na pokapání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!