Lososový tatarák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 svazeček kopr
1 ks citron
30 ks kapary
400 g losos
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
70 g dijónská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Filet z lososa zbavíme kůže a odstraníme kosti, nejlépe pinzetou. Maso nakrájíme na malé kostičky.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kapary posekáme nadrobno. Omytý kopr rozebereme na snítky a ty jemně pokrájíme. Dijónskou hořčici, olivový olej a šťávu z jednoho citronu v míse vyšleháme do hustšího krému. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Nakonec všechny ingredience smícháme dohromady a necháme dvě hodiny odležet v lednici.

  4. Tatarák podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!