Luxusní čokoládová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150-200 g cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
150 g máslo
100 ml červené víno
1 lžička mletá skořice
250 g hladká mouka
150 g hořká čokoláda
100 g zakysaná smetana
100-150 g mandlové lupínky
1 ks pomerančová kůra
15 g kypřící prášek do pečiva
20 g holandské kakao
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku a holandské kakao prosejeme do mísy, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, mletou skořici, kypřící prášek do pečiva, nastrouhanou hořkou čokoládu, mandlové lupínky a dobře promícháme.

  2. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme do pěny žloutky, změklé máslo a cukr, potom přišleháme zakysanou smetanu a červené víno. Ke žloutkové směsi přimícháme moučnou směs a tuhý sníh z bílků a lehce (ale pečlivě) promícháme.

  3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Čokoládovou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 minut až hodinu podle potřeby.

  4. Luxusní čokoládovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!