Luxusní čokoládová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150-200 g cukr 1 špetka sůl 5 ks vejce 150 g máslo 100 ml červené víno 1 lžička mletá skořice 250 g hladká mouka 150 g hořká čokoláda 100 g zakysaná smetana 100-150 g mandlové lupínky 1 ks pomerančová kůra 15 g kypřící prášek do pečiva 20 g holandské kakao podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Luxusní čokoládová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku a holandské kakao prosejeme do mísy, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, mletou skořici, kypřící prášek do pečiva, nastrouhanou hořkou čokoládu, mandlové lupínky a dobře promícháme.
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme do pěny žloutky, změklé máslo a cukr, potom přišleháme zakysanou smetanu a červené víno. Ke žloutkové směsi přimícháme moučnou směs a tuhý sníh z bílků a lehce (ale pečlivě) promícháme.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Čokoládovou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 minut až hodinu podle potřeby.
Luxusní čokoládovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.