Luxusní jahodový cheesecake recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 150 g máslo 1 hrneček voda 200 g jahody 300 g jahody 150 g cukr moučka 2 balíčky želatina 3 lžíce cukr krystal 400 g mascarpone 400 g máslové sušenky 1 kelímek smetana 33% 1 ks zmrzlinový kornout
Postup Luxusní jahodový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si formu o průměru cca 24 cm. V mixéru rozmixujeme 400 g sušenek do hladka, vsypeme do misky, přidáme 150 g rozpuštěného másla a dobře promícháme. Necháme chvíli v lednici zatuhnout a poté směsí vysypeme dno formy. Směs dobře uhladíme a vtlačíme i do rohů formy
Po obvodu sušenkové směsi pak vyložíme formu celými jahodami pokrájenými na půlky. Poté vložíme do mixéru asi 400 g sýru mascarpone, přidáme jednu sladkou smetanu ke šlehání, 150 g moučkového cukru a jeden balíček želatiny rozmíchaný ve vodě. Vše smícháme v mixéru na hladkou a litou směs. Nalijeme ji do formy na směs sušenek a pokladené jahody. Vložíme do lednice a necháme dvě hodiny v chladu
Mezitím si připravíme jahodové pyré - asi 300 g celých nebo pokrájených jahod povaříme s cukrem, poté přidáme balíček želatiny, vmícháme a necháme vychladnout. Po vychladnutí nalijeme na dort, který jsme mezitím měli v lednici
Jahodový cheesecake necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Druhý den, po zatuhnutí, položíme na dort velký zmrzlinový kornout naplněný celými jahodami, nazdobíme do efektu rozsypaných jahod nebo podle vlastní fantazie.