Luxusní pečená krůta s nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 35 dkg slanina 2 lžičky sůl 4 ks vejce 15 dkg máslo 15 dkg šunka 4 hrnečky rohlíky 1 ks menší krůta 1 špetka muškátový oříšek 1 šálek sladká smetana 2 lžíce mandlové lupínky 10 snítek zelená petrželka podle potřeby strouhanka voda na podlití
Postup Luxusní pečená krůta s nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, ze všech stran osolíme a na prsou a stehnech prošpikujeme klínky slaniny.
Pak si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme sladkou smetanou. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme nakrájenou petrželku, rozšlehaná vejce a mandlové lupínky. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Důkladně promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.
Nádivkou naplníme krůtu, sešijeme ji a dáme na pekáč, podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova. V průběhu pečení krůtu potíráme máslem a ke konci obalíme zbytkem slaniny.
Výpek z krůty zředíme trochou vody a svaříme se zbytkem másla.
Luxusní pečenou krůtu s nádivkou podáváme s bramborovými knedlíky.