Luxusní pečená krůta s nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

35 dkg slanina
2 lžičky sůl
4 ks vejce
15 dkg máslo
15 dkg šunka
4 hrnečky rohlíky
1 ks menší krůta
1 špetka muškátový oříšek
1 šálek sladká smetana
2 lžíce mandlové lupínky
10 snítek zelená petrželka
podle potřeby
strouhanka
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, ze všech stran osolíme a na prsou a stehnech prošpikujeme klínky slaniny.

  2. Pak si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme sladkou smetanou. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme nakrájenou petrželku, rozšlehaná vejce a mandlové lupínky. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Důkladně promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. Nádivkou naplníme krůtu, sešijeme ji a dáme na pekáč, podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova. V průběhu pečení krůtu potíráme máslem a ke konci obalíme zbytkem slaniny.

  4. Výpek z krůty zředíme trochou vody a svaříme se zbytkem másla.

  5. Luxusní pečenou krůtu s nádivkou podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!