Pečené rolky z platýse recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce vývar
3 lžíce máslo
2 lžíce zelená petrželka
1 lžička rybí omáčka
2 lžíce limetková šťáva
mletý černý pepř
400 g mražené rolky z platýse

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazené rolky ryby omyjeme pod studenou vodou, osolíme a necháme povolit. Potom platýse osušíme a podle potřeby ochutíme čerstvě mletým černým pepřem. Rybí omáčku promícháme s vývarem

  2. Menší pekáček nebo zapékací misku silně vytřeme máslem, do něho urovnáme rolky, zakapeme limetkovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a zakapeme rybí omáčkou

  3. Upečeme doměkka v troubě při 220 °C, a to za občasného přelévání vypečenou šťávou

  4. Pečené rolky z platýse přendáme na nahřáté talíře, přelijeme máslovou šťávou a obložíme čerstvou zeleninou. Podáváme s opékanými nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!