Maďarská bramborová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 lžíce máslo 500 g brambory 1 ks cibule 150 g kabanos 4 dl masový vývar 2 lžíce zakysaná smetana 2 ks červená paprika tabasco 0.5 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Maďarská bramborová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve slané vodě vaříme 10 minut. Cibuli a česnek nasekáme. Papriku nakrájíme na kousky. Kabanos nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky.
Máslo rozehřejeme. Podusíme na něm cibuli, česnek a kousky pokrájené papriky. Přimícháme mletou papriku. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Přidáme brambory, vše okořeníme pepřem a v hrnci s pokličkou vaříme polévku asi 5 minut.
Do bramborové polévky přidáme uzeninu a vaříme ještě dalších 5 minut. Přimícháme zakysanou smetanu a polévku dochutíme tabascem, pepřem a paprikou. Polévku již jen prohřejeme.
Hotovou maďarskou bramborovou polévku podáváme s čerstvým chlebem. Polévka je nejlepší teplá.