Maďarská bramborová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce máslo
500 g brambory
1 ks cibule
150 g kabanos
4 dl masový vývar
2 lžíce zakysaná smetana
2 ks červená paprika
tabasco
0.5 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve slané vodě vaříme 10 minut. Cibuli a česnek nasekáme. Papriku nakrájíme na kousky. Kabanos nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky.

  2. Máslo rozehřejeme. Podusíme na něm cibuli, česnek a kousky pokrájené papriky. Přimícháme mletou papriku. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Přidáme brambory, vše okořeníme pepřem a v hrnci s pokličkou vaříme polévku asi 5 minut.

  3. Do bramborové polévky přidáme uzeninu a vaříme ještě dalších 5 minut. Přimícháme zakysanou smetanu a polévku dochutíme tabascem, pepřem a paprikou. Polévku již jen prohřejeme.

  4. Hotovou maďarskou bramborovou polévku podáváme s čerstvým chlebem. Polévka je nejlepší teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!