Maďarská kuřecí omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks mrkev
1 ks petržel
1 kelímek smetana na šlehání
1 ks paprika červená
0 kg kuřecí maso
1 ks cibule krájená nadrobno
podle chuti
pepř mletý
nové koření
sladká mletá paprika
podle potřeby
vývar kuřecí
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku osmažíme na sádle spolu s mrkví a petrželí nakrájenými na kolečka. Přidáme maso a osmahneme. Zalijeme vývarem (můžeme i z bujónu). Přidáme všechno koření. Jakmile se omáčka začne vařit, přidáme papriku nakrájenou na kousky.

  2. Omáčku vaříme až bude maso i zelenina měkká. Maso vyndáme bokem a rozmixujeme omáčkový základ. Po rozmixování do omáčky vrátíme maso a dáme zpět vařit. Nakonec omáčku zahustíme jíškou a vlijeme celou smetanu. Necháme povařit a máme hotovo.

  3. Maďarská kuřecí omáčka je nejlepší s knedlíkem, ale dá se jíst s čímkoli. Omáčku mají rádi i ti, kteří nejí kuře na paprice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!