Chřestový quiche recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 4 ks vejce 150 g máslo máslo 100 g šunka 100 ml mléko 250 g ricotta 400 g hladká mouka 200 ml zakysaná smetana 4 snítky čerstvý tymián 1/2 ks červená cibule mletý černý pepř 500 g bílý chřest
Postup Chřestový quiche
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, osolíme a promícháme s 1/2 lžičkou cukru. Přidáme změklé máslo, vejce a mléko. Vše zpracujeme v hladké vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu 30 minut odpočinout
Mezitím očistíme a oloupeme chřest. Polovinu stonků nakrájíme na menší špalíčky a zbývající ponecháme v celku. Pak všechen chřest na malém množství másla podusíme do poloměkka, podle chuti osolíme a opepříme a odstavíme z tepla. Šunku nakrájíme na malé kousky
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, tymián jemně nasekáme a vše za stálého míchání zpěníme na malém množství tuku. Směs necháme vychladnout
Připravíme si náplň na chřestový quiche: Ricottu promícháme se zakysanou smetanou, vejci, špalíčky chřestu a zpěněnou cibulkou s česnekem a tymiánem. Nakonec vmícháme šunku a náplň podle potřeby dochutíme
Z odleženého těsta vyválíme plát, kterým vyložíme vymazanou formu a propícháme ho vidličkou. Připravenou náplň nalijeme na těsto a poklademe celými stonky chřestu
Chřestový quiche pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 40 minut
Vychladlý chřestový quiche nakrájíme na porce a podáváme.