Chřestový quiche recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
4 ks vejce
150 g máslo
máslo
100 g šunka
100 ml mléko
250 g ricotta
400 g hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
4 snítky čerstvý tymián
1/2 ks červená cibule
mletý černý pepř
500 g bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, osolíme a promícháme s 1/2 lžičkou cukru. Přidáme změklé máslo, vejce a mléko. Vše zpracujeme v hladké vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu 30 minut odpočinout

  2. Mezitím očistíme a oloupeme chřest. Polovinu stonků nakrájíme na menší špalíčky a zbývající ponecháme v celku. Pak všechen chřest na malém množství másla podusíme do poloměkka, podle chuti osolíme a opepříme a odstavíme z tepla. Šunku nakrájíme na malé kousky

  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, tymián jemně nasekáme a vše za stálého míchání zpěníme na malém množství tuku. Směs necháme vychladnout

  4. Připravíme si náplň na chřestový quiche: Ricottu promícháme se zakysanou smetanou, vejci, špalíčky chřestu a zpěněnou cibulkou s česnekem a tymiánem. Nakonec vmícháme šunku a náplň podle potřeby dochutíme

  5. Z odleženého těsta vyválíme plát, kterým vyložíme vymazanou formu a propícháme ho vidličkou. Připravenou náplň nalijeme na těsto a poklademe celými stonky chřestu

  6. Chřestový quiche pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 40 minut

  7. Vychladlý chřestový quiche nakrájíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!