Chřestový kuskus recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 1 šálek kuskus 50 ml bílé víno olivový olej 1 šálek zeleninový vývar 1/2 ks červená cibule 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 4 lístky čerstvý rozmarýn 250 g bílý chřest
Postup Chřestový kuskus
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Chřest oloupeme, odřízneme spodní části a nakrájíme na kousky 3 - 4 cm dlouhé. Petrželku a lístky rozmarýnu jemně nasekáme
Na másle necháme zpěnit cibulku, vmícháme kousky chřestu, osolíme, opepříme, ochutíme rozmarýnem a krátce orestujeme. Směs podlijeme vínem, které necháme odpařit. Zalijeme vývarem, zakryjeme a na mírném teple povaříme doměkka. Měkký chřest slijeme a vývar použijeme na přípravu kuskusu
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Potom k němu vmícháme připravený ochucený chřest s cibulí a petrželku. Prohřejeme a zakapeme olivovým olejem
Kuskus s čerstvým bílým chřestem podáváme teplý se zeleninovými saláty.