Maďarská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 60 g cibule 100 g žampióny 60 g celer 1 ks rajče 250 g mrkev 60 g kedlubna zázvor 2 kg slepice 1 ks zelená paprika 6 kuliček černý pepř 1 hrst zelená petrželka 200 g růžičková kapusta 100 g čerstvý nebo sterilovaný hrášek 100 g kořenová petržel podle chuti sůl podle potřeby těstoviny
Postup Maďarská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a žampiony očistíme. Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu.
Očištěnou, umytou slepici naporcujeme na 8 dílů. Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř, zázvor, celou cibuli, česnek. Na mírném ohni vaříme až maso změkne.
K vařené slepici přidáme žampióny, na růžičky rozebranou kapustu, kořenovou zeleninu, papriku, rajče a zelenou petržel.
Když je slepice uvařená, vyjmeme ji z hrnce, propláchneme studenou vodou, odstraníme kůži a nakrájíme maso na kousky. Potom maďarskou polévku asi na 10 minut odstavíme z ohně, přecedíme, kořenovou zeleninu a houby nakrájíme na kousky a znovu všechno, včetně masa, vložíme zpět do vývaru.
Když polévka začne znovu vařit, přidáme zvlášť uvařené těstoviny. Při podávání maďarskou polévku posypeme zelenou petrželkou.