Maďarská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
60 g cibule
100 g žampióny
60 g celer
1 ks rajče
250 g mrkev
60 g kedlubna
zázvor
2 kg slepice
1 ks zelená paprika
6 kuliček černý pepř
1 hrst zelená petrželka
200 g růžičková kapusta
100 g čerstvý nebo sterilovaný hrášek
100 g kořenová petržel
podle chuti
sůl
podle potřeby
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a žampiony očistíme. Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu.

  2. Očištěnou, umytou slepici naporcujeme na 8 dílů. Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř, zázvor, celou cibuli, česnek. Na mírném ohni vaříme až maso změkne.

  3. K vařené slepici přidáme žampióny, na růžičky rozebranou kapustu, kořenovou zeleninu, papriku, rajče a zelenou petržel.

  4. Když je slepice uvařená, vyjmeme ji z hrnce, propláchneme studenou vodou, odstraníme kůži a nakrájíme maso na kousky. Potom maďarskou polévku asi na 10 minut odstavíme z ohně, přecedíme, kořenovou zeleninu a houby nakrájíme na kousky a znovu všechno, včetně masa, vložíme zpět do vývaru.

  5. Když polévka začne znovu vařit, přidáme zvlášť uvařené těstoviny. Při podávání maďarskou polévku posypeme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!