Maďarské langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl rostlinný olej
1 palička česnek (malá)
těsto
1 lžička cukr
2 ks vejce
400 g polohrubá mouka
1 kostka droždí (ne sušené)
2 dl polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, nadrobíme droždí, přidáme mléko a cukr. Základ uložíme do tepla. Když kvásek začne pracovat, přidáme vejce. Zamícháme, počkáme. Podle teploty vykyne těsto, které propracujeme.

  2. Na válu rozdělíme těsto na langoše na malé bochánky, necháme pod utěrkou dokvasit.

  3. Rukama tvoříme placky asi 20 cm v průměru.

  4. V kvalitní pánvi rozpálíme na maximum olej. Placky vkládáme, 10 sekund ze strany jedné, 10 sekund ze strany druhé.

  5. Hotové maďarské langoše odložíme na savý papír, osolíme před konzumací dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!