Makovec s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 60 g máslo 200 ml mléko 300 g jablko 200 g cukr moučka 200 g hladká mouka 200 g mletý mák 1 balíček kypřící prášek do pečiva na ozdobu cukr moučka podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Makovec s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, máslo necháme předtím dostatečně změknout.
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhaná jablka přidáme do žloutkové pěny a promícháme.
Do tohoto základu na makovec přidáme mletý mák, mouku promíchanou s práškem do pečiva, mléko a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Vše zlehka promícháme.
Formu na srnčí hřeb (klidně i bábovkovou) důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy vlijeme připravené těsta a vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C péct. Makovec s jablky pečeme cca 40 minut.
Makovec s jablky necháme krátce vychladnout, potom jej vyklopíme z formy a krájíme na dílky. Báječně chutná s kopečkem zakysané smetany.