Makový korpus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 250 g máslo 1 ks citron 150 g cukr krupice 2 lžíce griotka 200 g hladká mouka 150 g bílý jogurt 100 g mletý mák 3 lžičky jedlá soda
Postup Makový korpus recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a vyšleháme s cukrem. Postupně po jednom přidáváme rozklepnuté vejce a vyšleháme do pevné pěny. Potom přidáme bílý jogurt pokojové teploty a najemno nastrouhanou kůru z bio citronu. Na závěr vmícháme do těsta hladkou mouku promíchanou s jedlou sodou a mletým mákem. Dochutíme griotkou.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a stěrkou povrch uhladíme.
Makový korpus pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, pokud je suchá, máme upečeno.
Makový korpus necháme ve formě vychladnout, poté vyjmeme a rozkrojíme. Plníme marmeládou, krémy apod. Skvěle chutná v kombinaci s višněmi.