Maminčin kyprý perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 l cukr 1 sklenka olej 2 ks vejce 2 lžíce kakao 0 l mléko 1 l polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 balíček kypřící prášek do perníku podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání podle chuti vlašské ořechy čokoládová poleva
Postup Maminčin kyprý perník recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr a vejce utřeme, přidáme mléko a olej. Dobře rozmícháme a přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, prášek do perníku a kakao. Těsto důkladně promícháme, nejlépe šlehačem. Do těsta můžeme přidat i nasekané vlašské ořechy.
Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Perník pečeme v rozehřáté troubě asi 35 minut při střední teplotě.
Perník necháme vychladnout na plechu a potom ho celý potřeme čokoládovou polevou. Perník je výborný i bez čokolády - jen pocukrovaný.
Maminčin kyprý perník nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě nebo čaji.