Maminčin kyprý perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 l cukr
1 sklenka olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
0 l mléko
1 l polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček kypřící prášek do perníku
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
vlašské ořechy
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a vejce utřeme, přidáme mléko a olej. Dobře rozmícháme a přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, prášek do perníku a kakao. Těsto důkladně promícháme, nejlépe šlehačem. Do těsta můžeme přidat i nasekané vlašské ořechy.

  2. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Perník pečeme v rozehřáté troubě asi 35 minut při střední teplotě.

  3. Perník necháme vychladnout na plechu a potom ho celý potřeme čokoládovou polevou. Perník je výborný i bez čokolády - jen pocukrovaný.

  4. Maminčin kyprý perník nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!