Maminčin štrúdl z listového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření 1 ks vejce máslo náplň 5-8 ks jablko cukr krystal 0 balení dětské piškoty 0 balíčků skořicový cukr těsto 500 g listové těsto
Postup Maminčin štrúdl z listového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Pokud nemáme již koupené vyválené listové těsto, vyválíme ho na tenký plát. Nastrouháme si jablka, posypeme jimi těsto tak, aby těsto bylo vidět jen po bocích a lépe se nám tak zavinovalo a nic nevytékalo.
Jablka lehce posypeme cukrem krystal podle sladkosti jablek a poté skořicovým cukrem. Na závěr nadrtíme piškoty a pokryjeme tím jablka s cukrem. Piškoty nám nasají vlhkost z jablek, ale zároveň štrúdl zůstává šťavnatý. Podle chuti můžeme přidat nasekané mandle, rozinky a kandované ovoce.
Štrúdl zamotáme a okraje přehneme, aby obsah nevytékal, položíme ho na vymazaný plech. Rozpustíme kousek másla a po vystydnutí přišleháme jedno vejce. Mašlovačkou závin potřeme a dáme do trouby předem rozpálené na 180 °C. Pečeme přibližně 45 minut podle doporučení na obalu těsta. Během pečení štrúdl ještě potřeme zbytkem vejce s máslem.
Maminčin štrúdl z listového těsta po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat.