Mandlové čtverečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
vejce
těsto
150 g máslo
2 ks žloutek
200 g mandle
100 g cukr moučka
mletá skořice
210 g hladká mouka
3 ks mletý hřebíček
náplň
1 sklenice meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Neloupané mandle umeleme. Máslo necháme změknout.

  2. Mouku smícháme s cukrem, kořením a prosejeme. Do mouky zapracujeme žloutky, máslo, mandle a vypracujeme hladké těsto.

  3. Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme z něj čtverečky (nebo kolečka, trojúhelníky). Vykrajované tvary potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C.

  4. Po upečení mandlové čtverečky necukrujeme, jen spojujeme k sobě meruňkovou marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!