Mandlové čtverečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření vejce těsto 150 g máslo 2 ks žloutek 200 g mandle 100 g cukr moučka mletá skořice 210 g hladká mouka 3 ks mletý hřebíček náplň 1 sklenice meruňková marmeláda
Postup Mandlové čtverečky recept
Postup přípravy receptu
-
Neloupané mandle umeleme. Máslo necháme změknout.
Mouku smícháme s cukrem, kořením a prosejeme. Do mouky zapracujeme žloutky, máslo, mandle a vypracujeme hladké těsto.
Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme z něj čtverečky (nebo kolečka, trojúhelníky). Vykrajované tvary potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C.
Po upečení mandlové čtverečky necukrujeme, jen spojujeme k sobě meruňkovou marmeládou.