Čínská kuřecí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

80 g hrášek
sůl
1 lžíce solamyl
2 l voda
1 ks pórek
2 ks mrkev
80 g kukuřice
2 lžíce sójová omáčka
mletý černý pepř
1 ks kuřecí skelet
1 balíček skleněné rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme skelet, zeleninu a vodu. Uzavřeme a dvacet minut vaříme. Mezitím dáme skleněné nudle do misky, zalijeme je vařící vodou a podle návodu necháme odstát

  2. Skelet vyndáme, maso obereme a nakrájíme na droboučké kousky. Zeleninu také vyjmeme, mrkev pokrájíme na malé kostičky, pórek na proužky

  3. Vývar v odkrytém hrnci přivedeme k varu, přidáme sójovou omáčku a polévku zahustíme solamylem rozmíchaným ve sklence studené vody. Vložíme zpět maso, zeleninu a prohřejeme

  4. Čínskou kuřecí polévku nalijeme do misek. Doprostřed rozdělíme nudle a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!