Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl sůl 50 g máslo 2 snítky petrželka 100 ml mléko 2 ks cibule 250 ml smetana rajče olej na smažení 2 snítky čerstvá bazalka mletá sladká paprika mletý černý pepř paprika (zelená) 4 ks kuřecí prsní řízek
Postup Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Bazalku a petrželku nasekáme najemno. Česnek utřeme se solí
Maso zlehka naklepeme, potřeme česnekem se solí a opečeme dorůžova na rozehřátém oleji. Ochutíme červenou sladkou paprikou. Opečené maso z pánve vyjmeme
Na pánev s olejem po smažení masa nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji než zesklovatí. Přidáme máslo a když se rozpustí, přilijeme smetanu, mléko a přisypeme nasekané bylinky. Bylinkovou omáčku 2 minuty povaříme, přisolíme a opepříme. Čerstvou bazalku a petrželku můžeme nahradit v obou případech 1 lžičkou sušených nebo drcených bylinek
Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou podáváme s pečenými bramborami, s rýží nebo hranolky.