Mandlové kytičky s rybízovým rosolem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 50 g mandle 50 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 100 g tuk na pečení na ozdobu 5 lžiček cukr moučka 5 lžiček vanilkový cukr 1 balíček barevné cukrové kuličky náplň 100 g rybízový rosol
Postup Mandlové kytičky s rybízovým rosolem recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s cukrem moučka. Přidáme vanilkový cukr, jemně nastrouhané mandle, na kousky nakrájený tuk na pečení a žloutek. Zpracujeme na vláčné těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v chladu.
Těsto rozválíme na 4 mm silný plát a vykrajujeme velké hvězdy. Kovové formičky na košíčky položíme na plech dnem vzhůru a poklademe na ně vykrájené hvězdy.
Přitiskneme je k formičkám a pečeme asi 10 - 12 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Po upečení necháme cukroví na formičkách mírně vychladnout a pak je opatrně sundáme. Střed každé kytičky vyplníme rosolem, který vybereme podle chuti. Posypeme barevnými cukrovými kuličkami a jemně poprášíme směsí cukru moučka a vanilkového cukru.
Mandlové kytičky s rybízovým rosolem budou krásnou a chutnou ozdobou každého vánočního stolu.