Mandlové kytičky s rybízovým rosolem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
50 g mandle
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
100 g tuk na pečení
na ozdobu
5 lžiček cukr moučka
5 lžiček vanilkový cukr
1 balíček barevné cukrové kuličky
náplň
100 g rybízový rosol

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s cukrem moučka. Přidáme vanilkový cukr, jemně nastrouhané mandle, na kousky nakrájený tuk na pečení a žloutek. Zpracujeme na vláčné těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v chladu.

  2. Těsto rozválíme na 4 mm silný plát a vykrajujeme velké hvězdy. Kovové formičky na košíčky položíme na plech dnem vzhůru a poklademe na ně vykrájené hvězdy.

  3. Přitiskneme je k formičkám a pečeme asi 10 - 12 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

  4. Po upečení necháme cukroví na formičkách mírně vychladnout a pak je opatrně sundáme. Střed každé kytičky vyplníme rosolem, který vybereme podle chuti. Posypeme barevnými cukrovými kuličkami a jemně poprášíme směsí cukru moučka a vanilkového cukru.

  5. Mandlové kytičky s rybízovým rosolem budou krásnou a chutnou ozdobou každého vánočního stolu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!