Mandlové perníkové podkovy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

140 g cukr
2 ks vejce
50 g mandle
3 lžíce med
300 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1 lžička jedlá soda
0 lžic perníkové koření
na ozdobu
50 g mandle
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme hladkou mouku, postupně přimícháme lžičku jedlé sody, perníkové koření, cukr, mleté mandle a kůru z chemicky neošetřeného citronu.

  2. Dále přidáme rozpuštěný med, rozšlehaná vejce a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v chladu alespoň 2 hodiny.

  3. Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučněném vále a tvořítkem vykrajujeme malé podkovy. Cukroví rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v mírně předehřáté troubě upečeme.

  4. Vychladlé podkovy namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě a ozdobíme kousky nasekaných loupaných mandlí.

  5. Mandlové perníkové podkovy podáváme jako velmi chutné cukroví k vánočnímu mlsání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!