Mandlové perníkové podkovy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 140 g cukr 2 ks vejce 50 g mandle 3 lžíce med 300 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra 1 lžička jedlá soda 0 lžic perníkové koření na ozdobu 50 g mandle 1 balíček čokoládová poleva
Postup Mandlové perníkové podkovy recept
Postup přípravy receptu
-
Na vál prosejeme hladkou mouku, postupně přimícháme lžičku jedlé sody, perníkové koření, cukr, mleté mandle a kůru z chemicky neošetřeného citronu.
Dále přidáme rozpuštěný med, rozšlehaná vejce a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v chladu alespoň 2 hodiny.
Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučněném vále a tvořítkem vykrajujeme malé podkovy. Cukroví rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v mírně předehřáté troubě upečeme.
Vychladlé podkovy namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě a ozdobíme kousky nasekaných loupaných mandlí.
Mandlové perníkové podkovy podáváme jako velmi chutné cukroví k vánočnímu mlsání.