Dršťková polévka z růžovek recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
majoránka
2 kostky masox
pepř
2 lžíce hladká mouka
zelená petrželka
100 g kořenová zelenina
2 lžičky mletá sladká paprika
sádlo nebo olej
polévkové koření
10 ks růžovky

Postup přípravy receptu

  1. Asi ze 2,5 l vody a masoxu připravíme vývar. Mrkev, kousek celeru (nebo i kousek kořenové petržele) nakrájíme na nudličky. Očištěné růžovky rozkrájíme na větší kousky. Pokud chceme mít polévku hustou, růžovek budeme potřebovat dost. Musíme počítat s tím, že se vařením jejich objem hodně zmenší

  2. Ze sádla a mouky usmažíme růžovou jíšku. Jíšku zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a zředíme ji prochladlým vývarem. Jíšku ve vývaru rozmícháme. Přidáme kořenovou zeleninu, sůl a vaříme, dokud zelenina nezměkne

  3. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla nebo trochu oleje, zaprášíme také lžičkou mleté papriky, která tuk krásně obarví dočervena. Hned přisypeme nakrájené růžovky a jen krátce je osmažíme. Pak je nasypeme do polévky, přidáme utřený česnek a majoránku. Asi 5 minut povaříme. Můžeme dochutit pepřem a polévkovým kořením

  4. Dršťkovou polévku z růžovek podáváme horkou s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!