Dršťková polévka z kuřecího masa recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
majoránka
2 ks cibule
kmín
2 ks kuřecí spodní stehno
kořenová zelenina
mletá sladká paprika
maggi koření

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu, jednu cibuli a kuřecí stehna vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň. Nevaříme prudkým varem. Když jsou stehna vařená, vyndáme je a obereme

  2. Na másle usmažíme cibulku do růžova. Přidáme kmín, necháme až praskne, přisypeme papriku a orestujeme. Podlijeme vývarem, který jsme přecedili, a polévku necháme vařit asi 15 minut. Pak přidáme nakrájené maso, případně osolíme a přidáme maggi. Dršťkovou polévku z kuřecího masa zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a již jen necháme provařit. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou

  3. Dršťkovou polévku z kuřecího masa podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!