Dršťková polévka z kuřecího masa recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl máslo majoránka 2 ks cibule kmín 2 ks kuřecí spodní stehno kořenová zelenina mletá sladká paprika maggi koření
Postup Dršťková polévka z kuřecího masa
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu, jednu cibuli a kuřecí stehna vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň. Nevaříme prudkým varem. Když jsou stehna vařená, vyndáme je a obereme
Na másle usmažíme cibulku do růžova. Přidáme kmín, necháme až praskne, přisypeme papriku a orestujeme. Podlijeme vývarem, který jsme přecedili, a polévku necháme vařit asi 15 minut. Pak přidáme nakrájené maso, případně osolíme a přidáme maggi. Dršťkovou polévku z kuřecího masa zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a již jen necháme provařit. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou
Dršťkovou polévku z kuřecího masa podáváme s čerstvým pečivem.