Dršťková polévka s uzenou slaninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 4 ks brambory 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 0,5 sklenek víno 1 l zeleninový vývar 80 g uzená slanina 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 0,5 lžiček mletá pálivá paprika 300 g předvařené dršťky mouka na zahuštění
Postup Dršťková polévka s uzenou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na slabé nudličky. Předvařené dršťky propláchneme a překrájíme podle potřeby také na slabší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
Na sádle nebo oleji osmahneme cibuli do tmavší barvy, posypeme pálivou i sladkou paprikou, rychle promícháme a vložíme dršťky se slaninou. Promícháme a zalijeme necelou polovinou červeného suchého vína. Po vyprchání vína vhodíme brambory, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Polévku zahustíme podle potřeby a ještě provaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou
Dršťková polévka s uzenou slaninou je dobrá teplá. Pro větší jedlíky podáváme s čerstvým rohlíkem.