Dršťková polévka s uzenou slaninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks brambory
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
0,5 sklenek víno
1 l zeleninový vývar
80 g uzená slanina
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0,5 lžiček mletá pálivá paprika
300 g předvařené dršťky
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na slabé nudličky. Předvařené dršťky propláchneme a překrájíme podle potřeby také na slabší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Na sádle nebo oleji osmahneme cibuli do tmavší barvy, posypeme pálivou i sladkou paprikou, rychle promícháme a vložíme dršťky se slaninou. Promícháme a zalijeme necelou polovinou červeného suchého vína. Po vyprchání vína vhodíme brambory, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Polévku zahustíme podle potřeby a ještě provaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou

  3. Dršťková polévka s uzenou slaninou je dobrá teplá. Pro větší jedlíky podáváme s čerstvým rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!