Masové koule v zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks vejce 50 g sádlo 50 g rýže 1 kelímek kysaná smetana 0.5 l hovězí vývar 2 ks střední cibule 600 g mleté vepřové maso 500 g kysané zelí podle chuti slanina sůl majoránka kmín kopr estragon dobromysl mletá sladká paprika mletý černý pepř mletá pálivá paprika
Postup Masové koule v zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté vepřové maso smícháme s osmaženou cibulkou a slaninou, přidáme utřený česnek a vejce, osolíme, opepříme a přidáme pálivou a sladkou papriku, majoránku a dobromysl. Směs dobře promícháme a tvoříme koule velikosti golfového míčku.
V kastrolu osmahneme cibuli, přidáme třený česnek a kmín, přilijeme trochu vývaru a vydusíme na tuk. Potom vložíme umyté a procezené zelí, vývar a promícháme. Na zelí poklademe masové koule, posypeme estragonem a koprem a dusíme doměkka. Potom vyjmeme masové koule na talíř a do zelí vmícháme kysanou smetanu. Koule vložíme nazpět a už jen prohřejeme.
Talíř s hotovým pokrmem můžeme ozdobit uzenou slaninou nakrájenou na hřebínky a opečenou na sádle. Masové koule v zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.