Masové kuličky Stroganov recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 50 g máslo 1 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak 60 ml bílé víno 1 lžička sladká paprika 2-3 lžíce hladká mouka 185 g zakysaná smetana 125 ml hovězí vývar 2-3 lžičky dijonská hořčice mletý černý pepř 500 g těstoviny macaroni (krátké trubičky) 750 g mleté libové hovězí maso 250 g malé žampióny
Postup Masové kuličky Stroganov
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a udržujeme v teple
Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony otřeme mokrou utěrkou, podle potřeby očistíme a přepůlíme
Mleté maso smícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Tvarujeme kuličky a obalujeme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře
V pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla a kuličky v něm postupně opečeme (při střední teplotě)
Na zbývajícím másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Pak zalijeme vývarem s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme, případně přisolíme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu
Těstoviny upravíme na talíře, přidáme masové kuličky s omáčkou a ozdobíme zelenou petrželkou.