Masové lečo recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 2 ks vejce 2 ks paprika 2 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 ks cuketa 4 ks špekáček mletý pepř mletá paprika 700 g vepřová plec koření na steak 300 g anglická slanina vcelku
Postup Masové lečo
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na sousta, osolíme, opepříme, posypeme farmářským kořením a necháme cca 2h odležet. Nakrájíme papriku a cuketu na stejnou velikost, cibuli na kostičky, slaninu na plátky a špekáčky na kolečka. Tak jako bychom dělali špízy
Dno remosky vymažeme sádlem a jako první vrstvu dáme odleželé maso
Na něj pokládáme nakrájenou papriku a cuketu tak, abychom jej co nejvíce zakryli. Na zeleninu nakrajíme anglickou slaninu na plátky ve velikosti sousta, které poté posypeme uzenou paprikou. Překryjeme nakrájenou cibulí na kostičky. Jako poslední vrstvu dáme nakrájené špekáčky
Přikryjeme a zapneme remosku. Přibližně za 40 minut, jakmile se začnou špekáčky kroutit, promícháme a znovu zakryjeme. Tímto způsobem zopakujeme ještě 3x po 15 minutách. Poté přidáme prolisovaný česnek a 2 rozšlehané vejce ochucené solí a pepřem, promícháme a necháme ještě 10 minut v zapnuté remosce
Hotovo, masové lečo podáváme s pečivem.