Masové šátečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce petrželka majoránka 1 ks cibule tymián bazalka olivový olej bílý pepř 250 g listové těsto 2 lžíce hrubá mouka 2 lžíce černé olivy 300 g mleté vepřové maso na potření vejce
Postup Masové šátečky recept
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky, které potřeme vejcem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, olivy nasekáme. Cibuli na oleji orestujeme, přidáme česnek, mleté maso, bylinky, sůl a olivy. Necháme vychladnout a až v téhle chvíli přidáme vejce.
Směsí naplníme čtverečky listového těsta a tvarujeme šátečky. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do silně vyhřáté trouby.
Masové šátečky podáváme jako předkrm nebo chuťovku.