Plněná jehněčí kýta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 šálek máslo
4 plátky šunka
1 kg brambory
pepř
1 sklenka bílé víno
1 ks jehněčí kýta
100 g bílý ovčí sýr
petrželka nasekaná

Postup přípravy receptu

  1. Vykostíme jehněčí kýtu a naklepeme. Maso omyjeme, osušíme, potřeme pepřem a solí a posypeme zelenou petrželkou. Maso rozložíme a položíme do něj plátky šunky a navrch sýr. Vše opatrně zabalíme jako roládu a svážeme pevnou nití

  2. Roládu vložíme do máslem vymazaného pekáče a opečeme ze všech stran. Když nám maso hezky zahnědlo, tak ho zalijeme vínem a je-li potřeba tak i vodou. Následně pečeme asi 1/2 hodiny. Mezitím si očistíme brambory - mohou být spíš menší. Osolíme je, trochu opepříme a celé je přidáme k masu na pekáč. Pečeme na střední teplotu ještě asi hodinu a čtvrt. Je-li potřeba, podléváme vodou

  3. Když je vše hotové, pokrájíme roládu na plátky tak, aby byl vidět řez. Ozdobíme talíř a přidáme čerstvý salát

  4. Foto:www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!