Plněná jehněčí kýta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 šálek máslo 4 plátky šunka 1 kg brambory pepř 1 sklenka bílé víno 1 ks jehněčí kýta 100 g bílý ovčí sýr petrželka nasekaná
Postup Plněná jehněčí kýta
Postup přípravy receptu
-
Vykostíme jehněčí kýtu a naklepeme. Maso omyjeme, osušíme, potřeme pepřem a solí a posypeme zelenou petrželkou. Maso rozložíme a položíme do něj plátky šunky a navrch sýr. Vše opatrně zabalíme jako roládu a svážeme pevnou nití
Roládu vložíme do máslem vymazaného pekáče a opečeme ze všech stran. Když nám maso hezky zahnědlo, tak ho zalijeme vínem a je-li potřeba tak i vodou. Následně pečeme asi 1/2 hodiny. Mezitím si očistíme brambory - mohou být spíš menší. Osolíme je, trochu opepříme a celé je přidáme k masu na pekáč. Pečeme na střední teplotu ještě asi hodinu a čtvrt. Je-li potřeba, podléváme vodou
Když je vše hotové, pokrájíme roládu na plátky tak, aby byl vidět řez. Ozdobíme talíř a přidáme čerstvý salát
Foto:www.profimedia.cz