Masový cop recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

900 g vepřová panenka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
grilovací koření
citronová šťáva
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku po délce rozkrojíme na tři stejné díly, ale jeden konec nedokrojíme. Jednotlivé pruhy masa potřeme olejem, pokapeme citronovou šťávou a worcesterem.

  2. Klasickým způsobem zapleteme do copu, který na konci pevně svážeme potravinářským provázkem. Troubu rozehřejeme na 220 °C, plech lehce potřeme olejem.

  3. Masový cop opět potřeme olejem, okořeníme grilovacím kořením a zvolna pečeme z obou stran, dokud není maso měkké a nevytvoří se krásná kůrčička.

  4. Masový cop podáváme se zeleninou, ať již čerstvou nebo dušenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!