Masový kotlíkový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 paličky česnek sůl 4 ks paprika 500 g brambory 2 lžíce majoránka 1 kg cibule 4 ks rajče 4 lžíce vegeta 2 lžičky drcený kmín černý pepř 500 g vepřové maso 4 lžíce mletá sladká paprika 2 kostky bujon 500 g hovězí maso (přední)
Postup Masový kotlíkový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule a česnek oloupeme a nasekáme. Hovězí a vepřové maso samostatně nakrájíme na kostky.
V hrnci (kotlíku) rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme kostky hovězího a necháme je pořádně orestovat. Přisypeme červenou papriku a necháme ji jen lehce osmahnout, aby nezhořkla. Zalijeme vývarem a maso asi hodinu dusíme.
Po hodině přidáme vepřové maso, drcený kmín, vegetu, kostku bujonu, pepř a podle chuti dodatečně osolíme. Dusíme další hodinu.
Mezitím si očistíme brambory a zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Případně je můžeme zbavit tekutého středu s jadérky.
Po další hodině přidáme brambory, rajčata a papriky. Na změknutí brambor by mělo stačit půl hodiny podle velikosti ohně.
Přibližně 5 minut před dokončením přidáme majoránku rozemnutou mezi prsty.
Hotový guláš podáváme s chlebem.