Masový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 g žampiony
300 g hovězí maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
hořčice
mletý pepř
citronová šťáva
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso uvaříme doměkka. Lze použít libové maso obrané z polévky apod, čímž ušetříme čas.

  2. Uvařené hovězí maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kousky a očištěné žampiony také.

  3. Na másle orestujeme cibuli, později k ní přidáme houby a znovu orestujeme. Když jsou houby akorát měkké, směs vsypeme k masu do mísy a promícháme.

  4. Do hořčice kápneme trochu citronové šťávy, osolíme, opepříme a touto zálivkou masový salát zalijeme.

  5. Masový salát posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a podáváme. Skvěle chutná s opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!