Mátový sirup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
0.5 l voda
50 g čerstvá máta
1 ks větší citron

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si ingredience - mátu a citron omyjeme pod tekoucí vodou, slupku citronu omyjeme kartáčkem, ale lépe použijeme chemicky nezpracované ovoce. Obojí rozkrájíme.

  2. Smícháme vodu s cukrem a uvedeme k varu. Až začne směs houstnout, přidáme pokrájenou mátu a citron. Krátce povaříme, přiklopíme a za občasného míchání necháme 2 - 3 hodiny odstát. Mátový sirup přecedíme přes plátýnko a opět zahřejeme téměř k bodu varu.

  3. Mátový sirup naplníme do skleniček, zavíčkujeme a podáváme, kdy je třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!