Medová kachna recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl kmín 1 ks kachna 1 lžička glutasol 5 lžic med 5 lžic sójová omáčka 5 lžic dezertní víno
Postup Medová kachna
Postup přípravy receptu
-
Kachnu osolíme a posypeme kmínem nejen zvenku, ale i uvnitř
Marinádu připravíme rozmícháním medu, sójové omáčky, dezertního vína a glutasolu. Kachničku marinádou potíráme i během pečení. Zpočátku pečeme přikryté podlité asi 1 dl vroucí vody, ale kůži často propichujeme a vypečený tuk sbíráme. Asi po 45 minutách odkryjeme a dopékáme nejlépe pod grilem
Vypečenou šťávu můžeme zahustit hladkou moukou a nechat alespoň 15 minut povařit
Podáváme buď s rýží, nebo s dušeným červeným zelím a houskovým knedlíkem.