Medová kachna recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
kmín
1 ks kachna
1 lžička glutasol
5 lžic med
5 lžic sójová omáčka
5 lžic dezertní víno

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu osolíme a posypeme kmínem nejen zvenku, ale i uvnitř

  2. Marinádu připravíme rozmícháním medu, sójové omáčky, dezertního vína a glutasolu. Kachničku marinádou potíráme i během pečení. Zpočátku pečeme přikryté podlité asi 1 dl vroucí vody, ale kůži často propichujeme a vypečený tuk sbíráme. Asi po 45 minutách odkryjeme a dopékáme nejlépe pod grilem

  3. Vypečenou šťávu můžeme zahustit hladkou moukou a nechat alespoň 15 minut povařit

  4. Podáváme buď s rýží, nebo s dušeným červeným zelím a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!