Medové kořeněné perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
50 g máslo
2 lžičky skořice
2 lžíce kakao
2 lžičky hřebíček
0.5 lžičky fenykl
2-3 lžíce med
250 g cukr moučka
0.5 lžičky badyán
2 lžičky soda
0.5 lžičky anýz
650 g hladká mouka
poleva
1 ks bílek
14 dkg cukr moučka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a rukama pořádně propracujeme v hladké těsto. Poté z těsta vytvoříme kuličku, kterou dáme na moukou pomoučněný talíř a přikryjeme ji potravinovou fólií. Takto připravené těsto dáme na 24 hodin odležet do lednice.

  2. Druhý den vyválíme z těsta asi 1/2 cm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Vykrojené tvary pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme prudce péci na 200 °C. Jakmile perníčky vyběhnou nahoru, ztlumíme troubu na 150 °C. Upečené medové perníčky ihned potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly.

  3. Připravíme si citronovou polevu, kterou potíráme již studené perníčky: Cukr moučku přecedíme přes jemný cedník, aby v polevě nebyly hrudky. To samé uděláme i s bílkem. Poté všechny suroviny dáme do mísy a našleháme. Vzniklou polevu dáme do sáčku, kterému ustřihneme růžek a medové perníčky můžeme zdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!