Medové kořeněné perníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 50 g máslo 2 lžičky skořice 2 lžíce kakao 2 lžičky hřebíček 0.5 lžičky fenykl 2-3 lžíce med 250 g cukr moučka 0.5 lžičky badyán 2 lžičky soda 0.5 lžičky anýz 650 g hladká mouka poleva 1 ks bílek 14 dkg cukr moučka citronová šťáva
Postup Medové kořeněné perníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme a rukama pořádně propracujeme v hladké těsto. Poté z těsta vytvoříme kuličku, kterou dáme na moukou pomoučněný talíř a přikryjeme ji potravinovou fólií. Takto připravené těsto dáme na 24 hodin odležet do lednice.
Druhý den vyválíme z těsta asi 1/2 cm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Vykrojené tvary pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme prudce péci na 200 °C. Jakmile perníčky vyběhnou nahoru, ztlumíme troubu na 150 °C. Upečené medové perníčky ihned potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly.
Připravíme si citronovou polevu, kterou potíráme již studené perníčky: Cukr moučku přecedíme přes jemný cedník, aby v polevě nebyly hrudky. To samé uděláme i s bílkem. Poté všechny suroviny dáme do mísy a našleháme. Vzniklou polevu dáme do sáčku, kterému ustřihneme růžek a medové perníčky můžeme zdobit.