Medové řezy s povidly recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 10 lžic mléko 2 lžíce med 50 dkg hladká mouka 10 dkg Hera 2 lžičky jedlá soda 15 dkg mletý cukr krém 25 dkg máslo 500 ml mléko 2 lžíce cukr krystal 1 ks vanilkový cukr 4 lžíce polohrubá mouka 15 dkg Hera na potření 20 dkg švestková povidla na ozdobu čokoládová poleva
Postup Medové řezy s povidly recept
Postup přípravy receptu
-
10 lžic mléka, 2 lžíce medu a 10 dkg Hery rozpustíme na plotně v kastrůlku, necháme vychladit, potom přidáme vejce a zamícháme vše dohromady. Vychladlou směs zpracujeme s 1/2 kg hladké mouky, mletým cukrem a jedlou sodou. Dáme na 2 hodiny odpočinout do ledničky. Já těsto si udělám večer a na druhý den ho upeču.
Pokud se těsto lepí, tak přidáme trochu mouky, ale ne moc, protože by byly pláty moc tvrdé. Těsto si rozdělíme na 4 díly a každý díl rozválíme na tenkou placku velikosti plechu a pomocí válečku přeneseme na plech. Já si ustřihnu pečící papíry a na každý dám jeden díl a vyválím ho na přímo na něm a přenesu i s papírem přímo na plech - tak mám jistotu, že se těsto nepotrhá. Dáme upéct medové pláty postupně do trouby, pečou se jen krátce do zlatohněda, je potřeba je hlídat, jinak by se spálily.
Připravíme si náplň: Mléko, vanilkový cukr, krystalový cukr a 4 lžíce polohrubé mouky uvaříme na kaši. Do vychladlé všleháme celé máslo a 15dkg Hery.
1. plát potřeme náplní, 2. plát povidly, 3. náplní a 4. polijeme čokoládovou polevou. Medové řezy s povidly necháme ztuhnout do druhého dne a nakrájíme na řezy.