Medové řezy s povidly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
10 lžic mléko
2 lžíce med
50 dkg hladká mouka
10 dkg Hera
2 lžičky jedlá soda
15 dkg mletý cukr
krém
25 dkg máslo
500 ml mléko
2 lžíce cukr krystal
1 ks vanilkový cukr
4 lžíce polohrubá mouka
15 dkg Hera
na potření
20 dkg švestková povidla
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. 10 lžic mléka, 2 lžíce medu a 10 dkg Hery rozpustíme na plotně v kastrůlku, necháme vychladit, potom přidáme vejce a zamícháme vše dohromady. Vychladlou směs zpracujeme s 1/2 kg hladké mouky, mletým cukrem a jedlou sodou. Dáme na 2 hodiny odpočinout do ledničky. Já těsto si udělám večer a na druhý den ho upeču.

  2. Pokud se těsto lepí, tak přidáme trochu mouky, ale ne moc, protože by byly pláty moc tvrdé. Těsto si rozdělíme na 4 díly a každý díl rozválíme na tenkou placku velikosti plechu a pomocí válečku přeneseme na plech. Já si ustřihnu pečící papíry a na každý dám jeden díl a vyválím ho na přímo na něm a přenesu i s papírem přímo na plech - tak mám jistotu, že se těsto nepotrhá. Dáme upéct medové pláty postupně do trouby, pečou se jen krátce do zlatohněda, je potřeba je hlídat, jinak by se spálily.

  3. Připravíme si náplň: Mléko, vanilkový cukr, krystalový cukr a 4 lžíce polohrubé mouky uvaříme na kaši. Do vychladlé všleháme celé máslo a 15dkg Hery.

  4. 1. plát potřeme náplní, 2. plát povidly, 3. náplní a 4. polijeme čokoládovou polevou. Medové řezy s povidly necháme ztuhnout do druhého dne a nakrájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!