Medový koláč recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 15 dkg cukr 3 ks vejce 2 lžíce rum 10 dkg čokoláda na vaření 10 dkg másla 10 dkg máslo rozpuštěné 2 lžíce silná černá káva 46 dkg hladká mouka 6 lžic studená černá káva 3 lžíce tekutý med 4 lžíce dětské krupičky 1 lžička rozpustná káva 5 dl méko 10 dkg moučkový cukru
Postup Medový koláč
Postup přípravy receptu
-
Příprava těsta: Prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozmíchaná vajíčka, tekutý med a vlahé rozpuštěné máslo. Vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu. Potom těsto rozdělíme na půl a vyválíme z něj dvě stejnoměrné placky, které pečeme na plechu v předehřáté troubě dorůžova
Nyní si uvaříme silnou černou kávu, kterou necháme vychladnout. Nastrouháme vlašské ořechy
Příprava náplně: Z mléka a krupičky uvaříme kaši, kterou za občasného promíchávání necháme vychladnout. Máslo s cukrem šleháme do pěny a střídavě přidáváme, kaši, kávu a rum
Obě dortové placky po jedné straně pokapeme kávou,potřeme náplní a přiklopíme na sebe - spojíme krémem
Připravíme čokoládovo - kávovou polevu. Čokoládu rozlámeme na kostičky, přidáme pokrájené máslo a 1 lžičku rozpustné kávy. Vymícháme dohladka a ihned přelijeme spojené dortové placky. Hustě posypeme strouhanými ořechy
Podáváme nakrájené na stejné kousky, můžeme zdobit šlehačkou, ovocem oříškem podle vlastní chutě a fantazie
Zdobit můžeme podle vlastní fantazie, šlehačkou, ovocem, oříškem a podobně. Chutná nejlépe třetí den, kdy se chuť kávy, rumu a čokolády vzájemě propojí.