Medový koláč s jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

60 g cukr
100 g cukr
3 ks vejce
3 ks vejce
75 g máslo
1 kg jablko
1 balíček prášek do pečiva
400 g tvaroh
300 g med
1 lžička mletá skořice
2 lžíce vanilkový cukr
250 g hladká mouka
150 g sekané mandle
150 ml mléka
1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek
150 ml 30% smetana

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci zahřejeme 60 g cukru, 300 g medu a 75 g másla. Rozpustíme a necháme trochu vychladit. V misce smícháme 250 g hladké mouky,150 g nasekaných mandlí a 1 kypřící prášek do pečiva, uprostřed uděláme důlek, do kterého vylijeme medovou směs a 150 ml mléka, přidáme 3 vejce a vše zamícháme. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem

  2. Na horní vrstvu oloupeme jablka, která nakrájíme na plátky a pokryjeme jím těsto. Jablka posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Dále smícháme 3 vejce se 150 ml 30% smetany, půl sáčku pudinkového prášku, 100 g cukru a 400 g tvarohu. Tvarohovou směs rozetřeme na jablka

  3. Medový koláč s jablky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 - 50 minut

  4. Po upečení nakrájíme medový koláč na kostky a podáváme ke kávě, čaji nebo samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!