Medový koláč s jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 60 g cukr 100 g cukr 3 ks vejce 3 ks vejce 75 g máslo 1 kg jablko 1 balíček prášek do pečiva 400 g tvaroh 300 g med 1 lžička mletá skořice 2 lžíce vanilkový cukr 250 g hladká mouka 150 g sekané mandle 150 ml mléka 1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek 150 ml 30% smetana
Postup Medový koláč s jablky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci zahřejeme 60 g cukru, 300 g medu a 75 g másla. Rozpustíme a necháme trochu vychladit. V misce smícháme 250 g hladké mouky,150 g nasekaných mandlí a 1 kypřící prášek do pečiva, uprostřed uděláme důlek, do kterého vylijeme medovou směs a 150 ml mléka, přidáme 3 vejce a vše zamícháme. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem
Na horní vrstvu oloupeme jablka, která nakrájíme na plátky a pokryjeme jím těsto. Jablka posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Dále smícháme 3 vejce se 150 ml 30% smetany, půl sáčku pudinkového prášku, 100 g cukru a 400 g tvarohu. Tvarohovou směs rozetřeme na jablka
Medový koláč s jablky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 - 50 minut
Po upečení nakrájíme medový koláč na kostky a podáváme ke kávě, čaji nebo samotný.