Medový koláč s rybízem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 20 dkg máslo 4 ks žloutek 6 lžic mléko 3 lžíce med 10 dkg cukr krupice 20 dkg hladká mouka 20 dkg polohrubá mouka 0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva náplň 4 ks bílek 20 dkg cukr moučka 0.8 l červený nebo černý rybíz podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Medový koláč s rybízem recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto zpracujeme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct při 180 °C na cca 20 minut, dokud nebude upečeno, ale těsto ještě nesmí chytit zlatavou barvu.
Mezitím si nachystáme náplň. Bílky ušleháme, dokud z nich nebudeme mít tuhý sníh. Po částech do něj zašleháme moučkový cukr a nakonec lžící promícháme s rybízem. Záleží na vás, jestli použijete jen červený, nebo jej smícháte i s černým rybízem.
Až budeme mít upečené těsto, vyjmeme jej z trouby a potřeme náplní. Poté dáme znovu zapéct na 10 - 15 minut, dokud nám nezačne zlatavět sníh.
Pak už jen koláč s rybízem nakrájíme a podáváme.
U pečení medového koláče s rybízem respektujte zkušenosti s vlastní troubou.