Medový koláč s rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 dkg máslo
4 ks žloutek
6 lžic mléko
3 lžíce med
10 dkg cukr krupice
20 dkg hladká mouka
20 dkg polohrubá mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
náplň
4 ks bílek
20 dkg cukr moučka
0.8 l červený nebo černý rybíz
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct při 180 °C na cca 20 minut, dokud nebude upečeno, ale těsto ještě nesmí chytit zlatavou barvu.

  2. Mezitím si nachystáme náplň. Bílky ušleháme, dokud z nich nebudeme mít tuhý sníh. Po částech do něj zašleháme moučkový cukr a nakonec lžící promícháme s rybízem. Záleží na vás, jestli použijete jen červený, nebo jej smícháte i s černým rybízem.

  3. Až budeme mít upečené těsto, vyjmeme jej z trouby a potřeme náplní. Poté dáme znovu zapéct na 10 - 15 minut, dokud nám nezačne zlatavět sníh.

  4. Pak už jen koláč s rybízem nakrájíme a podáváme.

  5. U pečení medového koláče s rybízem respektujte zkušenosti s vlastní troubou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!