Medový kremeš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
1 lžíce rum
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
1 lžíce med
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
50 g Hera
1 lžička jedlá soda
krém
3 ks žloutek
1 l mléko
15 dkg cukr moučka
2 lžíce hladká mouka
1 balíček Hera
2 balíčky Zlatý klas (pudinkový prášek)
na ozdobu
cukr moučka
na potření
2 kelímky smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech uvedených ingrediencí zpracujeme těsto, které uložíme na 3 hodiny do ledničky. Těsto rozdělíme na 2 části, dáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Medové těsto upečeme.

  2. Šlehačku vyšleháme.

  3. Připravíme si náplň. Dáme vařit mléko a v troše mléka rozšleháme žloutky, hladkou mouku a zlaté klasy. Vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání uvaříme pudink. Krém necháme vychladnout a potom postupně zašleháme máslo s cukrem.

  4. Jedno z těst potřeme krémem, na to šlehačkou a přikryjeme druhým těstem. Medový kremeš nakonec poprášíme cukrem a necháme zatuhnout. Krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!