Medový makovník z remosky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 150 g máslo 0.3 lžičky skořice 200 ml mléko 0.5 balíčku prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 100 g mletý mák 250 g hroznové víno 2 lžíce tekutý med
Postup Medový makovník z remosky recept
Postup přípravy receptu
-
Mák smícháme s vlažným mlékem. Přidáme med, skořici, rozpuštěné máslo a vmícháme vejce. Do těsta přisypeme vanilkový cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto důkladně propracujeme a nakonec vmícháme omyté kuličky hroznového vína bez pecek.
Remosku vyložíme papírem na pečení a nalijeme do ní těsto.
Medový makovník upečeme dozlatova, nakrájíme a podáváme - ke kávě i čaji.