Medový makovník z remosky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
150 g máslo
0.3 lžičky skořice
200 ml mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
100 g mletý mák
250 g hroznové víno
2 lžíce tekutý med

Postup přípravy receptu

  1. Mák smícháme s vlažným mlékem. Přidáme med, skořici, rozpuštěné máslo a vmícháme vejce. Do těsta přisypeme vanilkový cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto důkladně propracujeme a nakonec vmícháme omyté kuličky hroznového vína bez pecek.

  2. Remosku vyložíme papírem na pečení a nalijeme do ní těsto.

  3. Medový makovník upečeme dozlatova, nakrájíme a podáváme - ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!