Medový řez recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks vejce
250 g máslo
180 g máslo
2 lžíce kakao
300 ml mléko
375 g med
50 g cukr krupice
piškoty
cukr moučka
375 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
hrubá mouka na vysypání
100 g mleté ořechy
1,5 balíček kypřící prášek do pečiva
olej na vymazání
5 lžic banánový likér
1,5 balíček koření do perníku
1 balíček banánový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. 2/3 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na vrstvu naskládáme piškoty, pokapeme je banánovým likérem a zalijeme zbylým těstem. Povrch dobře uhladíme směrem ke krajům

  2. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej v 1/3 prořízneme

  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Pak do něj zašleháme změklé máslo a dáme do chladničky ztuhnout, než se nám řez upeče

  4. Spodní díl korpusu potřeme krémem a zakryjeme horní částí. Povrch řezů hodně pocukrujeme

  5. Při zvláštních příležitostech řez přeléváme polevou a zdobíme jádry ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!