Meruňková bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- olej 3 ks vejce 200 ml mléko 1 ks prášek do pečiva 150 g cukr krupice cukr moučka 1 ks vanilkový cukr hrubá mouka 150 g polohrubá mouka 100 g rozpuštěné máslo 500 g čerstvé meruňky
Postup Meruňková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si obyčejnou kuchyňskou mísu, do které dáme máslo, krupicový i vanilkový cukr a vejce. Dále vmícháme mouku, prášek do pečiva a s mlékem vyhněteme vláčné, středně husté těsto
Remosku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Omyjeme a vypeckujeme meruňky, pokrájíme a klademe na těsto. Těsto nalijeme do remosky, poklademe meruňkami a remosku přiklopíme poklicí. Pečeme dozlatova
Hotovou bublaninu necháme vychladnout a přesuneme na talíř nebo tác. Rozkrájíme, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávát například se sklenicí mléka
Foto: Profimedia.cz