Meruňková bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

olej
3 ks vejce
200 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
150 g cukr krupice
cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
hrubá mouka
150 g polohrubá mouka
100 g rozpuštěné máslo
500 g čerstvé meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si obyčejnou kuchyňskou mísu, do které dáme máslo, krupicový i vanilkový cukr a vejce. Dále vmícháme mouku, prášek do pečiva a s mlékem vyhněteme vláčné, středně husté těsto

  2. Remosku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Omyjeme a vypeckujeme meruňky, pokrájíme a klademe na těsto. Těsto nalijeme do remosky, poklademe meruňkami a remosku přiklopíme poklicí. Pečeme dozlatova

  3. Hotovou bublaninu necháme vychladnout a přesuneme na talíř nebo tác. Rozkrájíme, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávát například se sklenicí mléka

  4. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!