Mexické tortilly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

salát
500 g rajče
1 ks ledový salát
1 ks jarní cibulka
1 ks salátová okurka
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 ks oranžová paprika
těsto
1 balíček tortilly
na potření
1 ks zakysaná smetana
náplň
500 g mleté hovězí maso
100 ml voda na podlití
1 balíček koření na hovězí maso (texaská směs)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si salát. Zeleninu nakrájíme na malé kousky: papriku, rajčata, okurku, ledový salát, jarní cibulku. Zamícháme a přidáme kukuřici.

  2. Dále si připravíme maso. Na rozpálené pánvi osmahneme mleté hovězí maso a přidáme zbytek jarní cibulky. Asi po 10 minutách přidáme vodu a koření Tex-mex. Mícháme, dokud se nevypaří veškerá voda. Mezitím si v mikrovlnce ohřejeme tortilly.

  3. Na rozložené tortilly rozetřeme lehkou vrstvu smetany, přidáme porci mletého masa, zasypeme salátem a zabalíme. Mexické tortilly ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!